DELA nieuws

DELA is altijd in beweging. Om onze producten, onze dienstverlening, kortom onze organisatie steeds beter te maken. Hier lees je dan ook het laatste DELA-nieuws en blijf je op de hoogte van waarmee we dag in dag uit voor jou bezig zijn.

DELA Fonds

Het moeilijke moment van afscheid nemen draaglijker maken

DELA is ontstaan uit solidariteit en draagt van bij haar oprichting maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Ook vandaag vinden we het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de samenleving en er te zijn voor elkaar. Dat doen we bijvoorbeeld met het DELA Fonds.

DELA wil mensen zo veel mogelijk ontzorgen en helpen aangaande één van de moeilijkste momenten van het leven, namelijk het afscheid van een dierbare. Marysia Kluppels, Corporate communications & Brand manager, legt uit waarom het DELA Fonds hierop perfect aansluit. “Bij een overlijden kunnen we enorm veel betekenen door het wegnemen van de kosten en zorgen met het DELA Uitvaartzorgplan. Ook onze uitvaartverzorgers en consulenten nabestaandenzorg staan klaar met raad en daad.”

Steun geven

Maar DELA wil nog meer kunnen betekenen rondom overlijden. “Daarom steunen we vrijwilligersinitiatieven die dat moeilijke moment rondom overlijden draaglijker willen maken. Een intens moment dat we allemaal al wel eens van ver of dichtbij ervaren hebben en waarbij alle ondersteuning welkom is. Zo steunt DELA al een aantal jaar Boven de Wolken, een wondermooi initiatief van fotografe Sharon en vroedvrouw Anneleen. Deze bijzondere vzw heeft samen met DELA één doel: élke ouder van een sterrenkindje in België de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van zijn of haar overleden kindje. We zijn dan ook blij dat we dit initiatief, dat eerst alleen in Vlaanderen bestond, met steun van het DELA Fonds in gans België hebben kunnen uitrollen.”

‘Samen bepalen vinden we vanuit onze coöperatieve gedachte belangrijk. Zo kunnen leden zich kandidaat stellen voor de Toewijzingscommissie waarin over de toekenning van de middelen beslist wordt.’

Leden bepalen mee

Het Fonds past ook perfect bij de coöperatieve manier van werken van DELA. “Inderdaad”, zegt Marysia Kluppels. “Iedereen, dus zeker ook onze leden, kan projecten indienen die aansluiten bij het thema van het Fonds. Bovendien kunnen leden kunnen niet alleen projecten indienen, ze kunnen ook deel uitmaken van de Toewijzingscommissie en zo mee bepalen welke projecten met een bedrag tussen de 1.500 euro en 10.000 euro gesteund gaan worden. Deze commissie vergadert een viertal keer per jaar”.

Heb je zelf ook een project voor het DELA Fonds? 

Lees hier meer over de projectvoorwaarden en over hoe je projecten kan indienen.