Voorwoord

Samen sterk!

Het is met een warm gevoel dat ik u welkom heet bij dit spiksplinternieuwe magazine. Dit is immers de allereerste editie van Viva!, het ledenblad van coöperatie DELA in België. DELA staat voor Draagt Elkanders Lasten en is 85 jaar geleden opgericht als coöperatie die uitvaarten verzekert én verzorgt. De coöperatie ontstond uit solidariteit, in maatschappelijk moeilijke tijden. Vanuit de overtuiging: we zijn er voor elkaar, samen bereiken we meer dan alleen. Intussen zijn we een stevige en robuuste organisatie die ruim 3 miljoen leden telt.

Kracht van solidariteit

Zoals we ontstaan zijn, zo willen we er elke dag staan voor onze leden. Met als doel een uitstekende dienstverlening voor al onze klanten en families, vanuit de kracht van solidariteit. Als coöperatie streven we ook geen winstmaximalisatie na maar richten we ons op langetermijndoelen. Dat past perfect bij de aard van onze verzekering, mensen zijn vaak hun hele leven bij ons verzekerd.

‘Viva!’ staat voor ‘leven’. Wellicht denkt u: dat is een beetje vreemd voor een uitvaartspecialist. Want wat we met onze coöperatie doen, gaat over afscheid, een persoonlijk afscheid zonder (extra) zorgen voor wie achterblijft. Zo willen wij ervoor zorgen dat nabestaanden de draad van hun leven weer zo goed mogelijk kunnen oppakken, en troost kunnen putten uit mooie herinneringen. Een mooi afscheid gaat daarom uiteindelijk toch over het leven en verder leven.

Met Viva! willen we herinneringen ophalen aan wie er niet meer is, en willen we ook tijdens het leven inspireren en informeren. Over het leven, over doorleven én over herinneringen maken en koesteren. Zoals u kan lezen in het verhaal van Stéphanie.

'We willen dat nabestaanden de draad van hun leven weer zo goed mogelijk kunnen oppikken, en troost kunnen putten uit mooie herinneringen.'

Uw stem telt

Graag willen we weten wat u van ons verlangt. De coöperatieve gedachte waarbij de leden inspraak hebben, past daar goed bij. We willen u graag meer betrekken en informeren, ook dat is een reden voor dit nieuwe magazine. Wat vindt u belangrijk? Waaraan zou DELA meer moeten denken? Daarom plaatsen we in Viva! regelmatig een oproep. Heeft u zelf een erfstuk dat u koestert? Wilt u uw verhaal delen over iemand die u heel graag ziet? Bovendien kunt u zich kandidaat stellen voor ons Ledenpanel, de Geschillencommissie en de Toewijzingscommissie van het DELA Fonds. U leest er verderop meer over.

Ik wens u veel leesplezier met Viva! Met af en toe een lach, een traan en wanneer nodig een schouderklopje of een duw in de rug. Want we zijn er voor elkaar, samen staan we sterk!

Sandra Schellekens

CEO DELA