Kortjes

Troost-goed laat herinneringen dicht bij je dragen

Op enkele jaren tijd verloor Evy Hutsebaut haar twee zussen. Om dit verdriet een plaats te geven, startte ze Troost-goed.

vzw MUG-Heli redt elk jaar tientallen mensenlevens

De West-Vlaamse MUG-helikopter ontving een schenking van 17.000 euro van het crematorium van Brugge. Hierdoor kan de helikopter ook in 2023 blijven uitvliegen vanaf zijn standplaats in het AZ Sint-Jan Brugge, en zo tientallen mensenlevens redden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en zelfs Zeeland.

Rouwapp voor kinderen krijgt Grotemensenkrant

DELA wil zoveel als mogelijk mensen helpen rondom overlijden. Rouwen is  voor iedereen moeilijk, niet in het minst voor jonge kinderen. Daarom ontwikkelden we een vijftal jaar geleden Mijn herinnering aan jou, een online tool om kinderen te helpen rouwen. De app helpt hen om, samen met een ouder of voogd, herinneringen aan wie er niet meer is, levendig te houden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een digitale herinneringswereld creëren om de herinneringen aan wie er niet meer is toch te kunnen bewaren. Denk maar aan foto’s, video’s of een stemfragment. En allerlei kleine weetjes die toch wat troost kunnen geven.

Hartslag als krachtige herinnering

Sommige ouders moeten afscheid nemen van hun kindje nog voor het is geboren. Hun kindje wordt dan stilgeboren. Dankzij Shortest Lives kunnen ouders de hartslag van hun kindje aanvragen als krachtige herinnering. 

DELA Fonds

Dien uw project in en kies mee